Català / Français  ·  TEL. +723030 · EMAIL batxillerat@govern.ad
Català / Français  · 

Orientació

Allotjaments


Informació general

Els estudiants que són lluny de casa seva poden optar per diferents modalitats d'allotjament segons les seves preferències o poder adquisitiu : Col·legis Majors, residències d'estudiants, pisos, apartaments o habitacions en cases particulars.

Normalment les universitats de Catalunya disposen d'una Borsa d'Habitatge on us informaran dels allotjaments existents en la localitat.

 

 

ELS COL.LEGIS MAJORS : Els Col·legis Majors acullen exclusivament estudiants universitaris, normalment en règim de pensió completa i al llarg de tot el curs acadèmic. Alguns d'ells depenen de les mateixes universitats. En aquest cas solament hi poden accedir els estudiants matriculats a la Universitat corresponent. Les habitacions solen ser per a dues persones o més persones tot i que també n'hi ha que tenen habitacions individuals.

Els Col·legis Majors ofereixen tots els serveis propis d'una residència (menjar, dormitoris, serveis de neteja, servei mèdic, sales d'esbarjo i TV, serveis de recepció, etc ), però el que tenen de més important és el conjunt d'ajuts a l'estudi que ofereixen a l'estudiant al llarg de la seva estada a la Universitat. I això és el que els diferencia absolutament de les residències, com també dels pisos d'estudiants, pensions o cases particulars.

   
 

RESIDÈNCIES D'ESTUDIANTS :Aquests allotjaments, a diferència dels Col·legis Majors, no acullen exclusivament estudiants, també acullen joves treballadors. Acostumen a permetre llargues estades i ofereixen règim de pensió completa encara que en alguns casos existeix la possibilitat de cuinar-se els àpats.

PISOS I APARTAMENTS: A part dels Col·legis Majors i de les residències d'estudiants, una altra possibilitat d'allotjament pot ser el compartir un pis o un apartament o bé llogar una habitació. A la Borsa d'habitatge de què disposen les Universitats, us informaran de l'oferta de pisos disponibles a preus més econòmics. També us informaran dels drets i deures que teniu al llogar un habitatge.

 

Recordeu que la majoria de Col·legis Majors i Residències inicien les preinscripcions entre els mesos de febrer, març i abril.

 

Una preinscripció únicament suposa una reserva de plaça; en cap moment condiciona l'entrada.

L'admissió dels alumnes a la majoria de Col·legis Majors, depèn de l'ordre en la reserva de la plaça, de l'expedient acadèmic, de si aprova o no la selectivitat, i de la seva nota final.

 

Allotjaments a Catalunya

Cercador de residències i Col.legis Majors a Catalunya

Pisos, Residències Col.legis Majors...a Catalunya

 

 

Allotjaments a Espanya

Alojamiento universitario en España

Residències Resa

 

 

Allotjaments a França

Allotjaments a França - http://www.etudiant.gouv.fr/?

                                      https://www.adele.org/

Ajuts a l'allotjament França

 

Més informació en la següent adreça: http://www.adele.org/ sobre 'logement étudiant (résidence étudiante et cité universitaire) danas toute la France'